Mer information om kårlägret 2021

23 maj, 2021 av Joel Ericsson

Nu har det äntligen blivit dags att planera in årets kårläger med Backa scoutkår!

Plats

Friluftsgården Bergsäter i Horred, adress Vasse Bergsäter 4.

Datum

26 juli – 1 augusti för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare Samling vid badplatsen 10.00 29 juli-1 augusti för spårare Samling vid badplatsen 10.00 Hemfärd söndag 1 augusti 14.00

Kostnad

Kostnad: 850:-/upptäckare, äventyrare och utmanare 450:-/spårare Sätts in på kårens PG 62 88 07-0 märk betalningen med scoutens namn och kårläger 2021

Packning

Packlista finns på hemsidan, se våra packlistor.

Transport

I vanliga fall brukar vi hyra en buss och åka gemensamt men för att kunna hålla distans till varandra så behöver du själv kunna ta dig till och från lägret. Kanske kan du åka ihop med en eller två kompisar som du ändå brukar umgås med.

Besöksdag

Då vi inte vet hur läget med Covid-19 ser ut till sommaren så kan vi inte heller med säkerhet säga att det blir en besöksdag. Om vi ser att möjligheten finns så blir det på torsdagen i samband med spårarnas ankomst och information om detta kommer iså fall komma till anmälda scouter.

Covid-19

Om du blir sjuk under lägret så måste en anhörig vara beredd att hämta dig på kort varsel. Vi kommer att ha ett karantäntält där du kan vänta på någon som kan hämta dig. Vi har ingen möjlighet att köra hem dig från lägret och du kan inte heller åka därifrån med allmänna transporter. Sjukvårdsansvarig ledare har rätt att skicka hem en scout som skulle uppvisa symtom, även milda sådana. Skulle du eller en familjemedlem som du bor med uppvisa symptom kan du tyvärr inte följa med på lägret.

Mobiler och annan elektronik

Under lägret finns inget behov av mobiler och annan elektronik, det finns ingen möjlighet att ladda dem och ledarna kan inte ansvara för om något går sönder. Om scouterna har sådana saker framme tar ledarna hand om dem till lägrets slut då de återfås.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 21 Juni. Anmälan görs genom att lämna anmälningslapp och hälsodeklaration till sin ledare eller mailas till camilla.lindgren@backascout.se Anmälan är komplett när lägeravgiften är betald. Här på vår hemsida hittar du anmälningslappen och hälsodeklarationen

Avanmälan

Om du får förhinder att delta på lägret måste du meddela detta omgående till oss, dock senast 19 juli. Om du avanmäler dig därefter kommer vi att ta ut en avgift på 100:-. Har du inte meddelat att du inte kan komma innan 25 juli kommer vi behöva ta ut hela avgiften.

Frågor

Vid frågor kontakta din scouts ledare.