Bli scout i Backa scoutkår!

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på.

(klicka på bilden för att se en film om scouting)

Scouting innebär mycket mer än vad många tror. Verksamheten strävar efter att forma en bättre värld och den förbereder unga inför livet.
– Vi är ofta ute i naturen, men det viktigaste är att alla får synas och vara delaktiga.
Att scouterna inte har en avbytarbänk är något av ett mantra inom den svenska scoutrörelsen. Visst finns det tävlingar även inom scouting, men betoningen ligger oftast på gruppen. Våra roliga aktiviteter genomförs i små grupper, patruller, där alla får vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar.

Verksamheten är bred och bygger på en värdegrund som handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska. Målet är att ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället en möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Att vara scout innebär framförallt en massa roliga äventyr och många nya kompisar. Vi är ofta ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Vi åker på utflykter och sover ibland i skogen, kanske i ett vindskydd som vi har byggt själva.

Men det är inte bara äventyr och kompisar allt handlar om. Scouterna berör även mycket annat, till exempel vad man ska göra för att förbättra miljön, hur man kan hjälpa till vid en olycka och hur livet ser ut i andra länder.

Vi påverkar vad som händer i samhället, både i områdena vi bor och i världen. Scouterna kämpar för en bättre värld där alla människor är lika mycket värda och mår bra.

Scouting gör unga redo för livet. De får uppleva äventyr tillsammans med andra i en stor internationell gemenskap och de växer samtidigt som människor.

För att gå med i Backa scoutkår kan du göra en intresseanmälan här som skickas direkt till vårt medlemsregister. Fyll i uppgifterna nedan så hör vi av oss till dig inom kort. Fält som är markerade med * är obligatoriska.

Anmäl dig nu!

Disco och dans

Vi har mycket kul inom scouterna.
Se filmen producerad av vår riksorganisation Scouterna