Sankt Georg 2021

23 april, 2021 av Joel Ericsson

Backa Scoutkår brukar fira Sankt Georg på vår cermoniplats. Det brukar börja med en fanborg från scouthuset runt i Hisings Backa och sedan fram till platsen där vi samlas i en ring och pratar om årets budskap. Avdelningarna brukar också passa på att dela ut märken till scouterna och vi uppmärksammar också andra händelser i scoutkåren. 

Förra året så genomförde vi firandet i mindre grupper och i år blir det en digital påminnelse i form av detta på vår hemsida.

Årets tema handlar om psykiskt välbefinnande och hur vi som scouter kan hjälpa våra kompisar som finns runt omkring oss. Sankt Georg hade en rustning på sig för att kunna bekämpa draken och för att kunna vara modig. Precis på samma sätt har vi rustningar på oss. Rustningen skyddar mot allt jobbigt som finns runt omkring oss och den stärks av sådant som får oss att må bra.  

Jag tror precis som det står i texten att scouting stärker din rustning. Man blir glad, påhittig, komfortabel och får en chans till återhämtning på Scouterna. Man behöver kanske inte hålla samma fasad som man behöver på skolan eller i arbetslivet.  

Det finns många barn och ungdomar som behöver scoutingen och som genom detta blir starkare och starkare genom åren. I Backa Scoutkår har vi försökt att fortsätta hålla verksamheten igång men vi har behövt bli lite påhittigare och lösningsorienterade. “Learning by doing är något som vi praktiserar i Scouterna varje gång vi träffas och det bygger upp oss genom att vi löser utmaningar tillsammans.


Läs Årets Sankt Georgsbudskap i sin helhet här

Martin Sellman 
Ordförande Backa Scoutkår