Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kårläger 2020

30 juli 10:00 - 2 augusti 16:00

Evenemang Navigation

Scouter ställer inte in – Vi ställer om

Det har in i det sista varit oklart om vi kommer kunna ha ett läger i år men vi har följt Folkhälsomyndigheten och Scouternas rekommendationer och kan nu med glädje säga att vi ses i sommar!
Vissa saker kommer vara precis som vanligt, medan andra kommer bli helt annorlunda.
Lägret kommer att vara på Backa Scoutkårs lägergård i Horred som ligger cirka 7 mil söder om Göteborg. Några scouter kommer sova inomhus och några i tält och vindskydd.

Tid: 30 juli – 2 augusti.

Plats: Friluftsgården Bergsäter i Horred, adress Vasse Bergsäter 4.
Samling vid badplatsen i Horred torsdag 30 juli klockan 10.00, hemfärd söndag 2 augusti klockan 16.00

Kostnad: 400:- som sätts in på kårens PG 62 88 07-0 märk betalningen med scoutens namn.
Betala avgiften när du fått besked om att du kommer med. Anmälan är inte giltig förrän avgiften är betald.

Packning: Packlista finns här på hemsidan.
Under lägret finns inget behov av mobiler och annan elektronik, det finns ingen möjlighet att ladda dem och ledarna kan inte ta ansvar för dessa saker. Om scouterna har sådana saker framme tar ledarna hand om dem till lägrets slut då de återfås.

Resa: I vanliga fall brukar vi hyra en buss och åka gemensamt men för att kunna hålla distans till varandra så behöver du själv kunna ta dig till och från lägret. Kanske kan du åka ihop med en eller två kompisar som du ändå brukar umgås med. En annan förändring är att vi i år inte kommer kunna ha någon besöksdag.

Sjuk: Om du blir sjuk under lägret så måste en anhörig vara beredd att hämta dig på kort varsel. Vi kommer att ha ett karantäntält där du kan vänta på någon som kan hämta dig. Vi har ingen möjlighet att köra hem dig från lägret och du kan inte heller åka därifrån med allmänna transporter.
Sjukvårdsansvarig ledare har rätt att skicka hem en scout som skulle uppvisa symtom, även milda sådana. Skulle du eller en familjemedlem som du bor med uppvisa symptom kan du tyvärr inte följa med på lägret.

Vi kommer begränsa antalet deltagare till 40 scouter så det är först till kvarn som gäller När anmälningstiden gått ut kommer ledarna att göra ett urval av deltagare som främst baseras på ”först-till-kvarn-principen”, men vi strävar också efter att få en jämn fördelning av åldersgrupperna.

Sista anmälningsdag är 16 juli och definitivt besked om du kommit med på lägret kommer samma vecka. Kolla i er mail för att se hur anmälan görs.

Om du får förhinder att delta på lägret måste du meddela detta omgående till oss, dock senast 2020-07-23. Om du avanmäler dig därefter kommer vi att ta ut en avgift på 50 kr även om du inte följer med på lägret. Har du inte meddelat att du inte kan komma innan 2020-07-28 kommer vi fakturera hela avgiften. Det beror på att lägret har kostnader även om du inte deltar.

Vi ser fram emot din anmälan och ett spännande läger i sommar
Ledarna
Backa Scoutkår