Arbetshelg maj 2016

Arbetet fortsätter med upprustningen av vår innegård. Vi som var med första arbetshelgen har nu kört ut allt gammalt material. En del finns utanför vårt hus, en del har åkt till tippen. Under arbetshelg 2 är det nu dags att Läs mer »

Kårläger 2016

Återuppfinnarna 2016 På årets kårläger kommer vi att möte de största uppfinnarna i historien. Vi kommer att få hjälpa till att uppfinna deras välkända lösningar på gårdagens problem. Anmälan 1. Lämna in bifogade anmälningslapp och hälsodeklaration till din ledare senast Läs mer »

Arbetshelger våren 2016

Även våren 2016 inbjuder vi till arbetshelger i vår scoutgård. Nu är det inte målning det handlar om i år utan nu tänkte vi göra en rejäl upprustning av vår ”innegård” så den blir mer ändamålsenlig för våra scouter. Vi Läs mer »

Kårstämma 2016

Kårstämma skottdagen 2016 I måndags skrev vi historia i Backa Scoutkår!   Bland de vanliga ordinarie besluten om ekonomi, ansvarsfrihet samt en massa olika val togs också ett historiskt beslut! Det beslutet innebar att anta (bifalla) en motion som handlade Läs mer »

Nästa KS

Våra kårstyrelsemöten är öppna för alla i kåren som vill närvara. Om du har någon fråga du vill ta upp i styrelsen kan du höra av dig till någon av styrelsens ledamöter. Nästa möte med kårstyrelsen är: 22 mars 2016 kl Läs mer »

Utrustningsguide

SCOUTERNAS UTRUSTNING Om du vill att ditt barn ska trivas som scout, så se till att skaffa tillräckligt bra utrustning. Regnkläder som läcker, en ryggsäck som är stor och tung eller dåliga skor gör att allt känns jobbigt. Att ligga Läs mer »

Välkommen till vårterminen 2016

Vårterminen 2016 Alla avdelningar börjar för terminen vecka 3. Spårarna (årskurs 2-3) börjar terminen 21 januari, har möten på torsdagar kl 18.00-19.30. Upptäckarna (årskurs 4-5)  börjar terminen 20 januari, har möten på onsdagar kl 18.00-19.45 Äventyrarna (årskurs 6-8)  börjar terminen Läs mer »

Tack för hösten 2015

Nu är terminen slut för i år och när man ser tillbaka så fick vi mycket gjort både i verksamheten men även på vår lokal. I somras var Backa Scoutkår på Livat2015 tillsammans med Kode och Bohus scoutkårer. Det var Läs mer »

Loppis 2015

Snart kan ni börja lämna saker till årets loppmarknad.   (OBS! Tyvärr inte möbler, TV-apparater eller tjocka bildskärmar till datorer) Vill Du hjälpa oss att ge scouting åt fler barn och ungdomar i Backa? Genom att bidra med prylar till vår loppmarknad gör Läs mer »

Arbetshelg 7-8 november 2015

Backa Scoutkår har en stuga i Horred som vi har ägt sedan 1968. Stugan eller rättare sagt stugorna (det finns 6 stugor) kräver underhåll. Helgen den 7 till 8 november har vi planerat in en arbetshelg då vi skall fokusera på utomhusarbete. Läs mer »