Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Scouting innebär mycket mer än vad många tror. Verksamheten strävar efter att forma en bättre värld och den förbereder unga inför livet.
– Vi är ofta ute i naturen, men det viktigaste är att alla får synas och vara delaktiga.

Att scouterna inte har en avbytarbänk är något av ett mantra inom den svenska scoutrörelsen. Visst finns det tävlingar även inom scouting, men betoningen ligger oftast på gruppen. Våra roliga aktiviteter genomförs i små grupper, patruller, där alla får vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar.

Verksamheten är bred och bygger på en värdegrund som handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska. Målet är att ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället en möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Att vara scout innebär framförallt en massa roliga äventyr och många nya kompisar. Vi är ofta ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Vi åker på utflykter och sover ibland i skogen, kanske i ett vindskydd som vi har byggt själva.

Men det är inte bara äventyr och kompisar allt handlar om. Scouterna berör även mycket annat, till exempel vad man ska göra för att förbättra miljön, hur man kan hjälpa till vid en olycka och hur livet ser ut i andra länder.

Vi påverkar vad som händer i samhället, både i områdena vi bor och i världen. Scouterna kämpar för en bättre värld där alla människor är lika mycket värda och mår bra.

Scouting gör unga redo för livet. De får uppleva äventyr tillsammans med andra i en stor  internationell gemenskap och de växer samtidigt som människor.

Tycker du att detta verkar vara något för dig så är du välkommen till oss för att prova på scouting. När man vill prova på scouting i Backa Scoutkår kan man göra det tre gånger utan kostnad.

Du som vill bli scout – titta under avdelningarna så ser du vilken dag din åldersgrupp träffas ute i scoutstugan. Där finns också namn och telefonnummer på avdelningsledarna. Ring om du undrar över något.

Spårarscouter åk 2-3, torsdagar kl 18.00-19.30
Upptäckarscouter åk 4-5, onsdagar kl 18.00-19.45
Äventyrarscouter åk 6-8, måndagar kl 18.30-20.30
Utmanarscouter 15-18 år, måndagar kl 19.00-21.00

Medlemsavgiften är för närvarande 320kr/termin. I medlemsavgiften ingår försäkring vid deltagandet av alla scoutaktiviteter, medlemstidning Scouten mm.

För att anmäla dig eller ditt barn som medlem följ länk nedan så hör vi av oss till er.

Ny scout

Här anmäler du dig som ny scout
  • Fyll i alla 10 siffrorna i personnumret (ÅÅMMDD-XXXX)
  • Ange den gatuadress dit fakturan för medlemskapet ska komma,
    inkl postnummer och ort
  • (om det finns)
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ladda ner